Sluiten

Tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

Salade
komkommer
rettich
tomaten
rode paprika
sushi azijn
sambal

Snijd de groenten in blokjes. Meng de azijn met de sambal en giet over de groenten. Laat een paar uur intrekken.

Aardappelsalade
200 gram vastkokende aardappel (gekookt)
zilveruitjes
augurkblokjes
handvol doperwtjes
1 eetlepel mayonaise
4 kwarteleitjes
bieslook

Snijd de aardappels in blokjes en meng met de andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een beetje sushi azijn

Tonijntartaar
200 gram rauwe tonijn (licht bevroren)
4 eetlepels koolzaadolie
scheut zoute soja
sesamzaadjes (geroosterd)

Snijd de tonijn heel fijn. Dit is makkelijker als hij licht bevroren is. Meng de koolzaadolie en de soja door de tartaar.

Dressing en sesammayonaise
koolzaadolie
wasabi
zoute sojasaus
geroosterde sesamzaadjes
mayonaise

Meng de ingrediënten voor de dressing naar smaak. Neem daarnaast een deel van de geroosterde sesamzaadjes en meng deze door een eetlepel mayonaise. Voeg naar smaak sushi azijn toe.

Maak het gerecht op met een ring. Eerst de pikante groenten, dan de aardappelsalade en bovenop de tartaar. Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en maak af met een gebakken kwarteleitje. Garneer met de twee dressings.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht