Sluiten

Steak Tartaar (Hotel Klein Zwitserland)

Ingrediënten (4 personen)
Tartaar van rund
350 gr ossenhaaspunten
1 kleine sjalot
4 augurken
1 eigeel
Ketchup

Bieslook crème
1 bos bieslook
2 dl zonnebloemolie
2 eigeel
1/2 teelepel fijne mosterd

Daslook crème
1 flinke bos daslook
2 dl zonnebloemollie
2 dl room
1 dl crème fraîche

Karnemelk
2 dl karnemelk
1 teelepel Mierikswortel
Sushi azijn naar smaak

Bereidingswijze:
Snijd de ossenhaaspunten zeer fijn en breng het op smaak naar eigen inzicht met sjalot, augurk, ketchup, eigeel, en wat peper en zout. Pocheer een kwartelei 1 minuut.
Bieslook crème: vermaal  in de keukenblender 1 bos bieslook met zonnebloemolie en laat het uithangen in een keukendoek. Gebruik een deel van de olie om mayonaise te maken.
Daslook crème: vermaal de daslook in de keukenmachine, vermeng het met 2 dl room, 1 dl crème fraîche en 50 cl daslookolie. Breng de karnemelk op smaak met mierikswortel en sushi-azijn. Voeg een krokantje van gefrituurde aardappelschijfje toe en maak van alle ingrediënten een mooi bord op.

HOTEL KLEIN ZWITSERLAND | Grensweg 11, 6277NA SLENAKEN | +31 (0)43 457 3291
info@kleinzwitserland.com | www.kleinzwitserland.com

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht