Sluiten

Spaghetti Carbonara

De “ristorante” maakt als eerste gerecht gebakken octopustentakels met Taggiasche olijven, crème van kikkererwten en coulis van blauwe bessen. Het tweede gerecht is vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus). Als derde gerecht een huisgemaakte spaghetti carbonara. “Ik ben er gek op”, vertelt Maurizio. “Goed bereide octopus is écht zalig. Tegen carbonara kan ik geen nee zeggen.” Wij zijn het met je eens Maurizio: wij zullen nooit nee zeggen tegen de Italiaanse keuken! www.portomaurizio.nl

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 100 g spaghetti (of pasta naar keuze)
  • 70 g guanciale (varkenswangspek)
  • 50 g pecorino romano, geraspt (schapenkaas)
  • 2 eidooiers
  • Zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met ruim kokend water, met zout, op voor de pasta. Wanneer het kookpunt bereikt is, kook je de pasta al dente. Bewaar een kop van het pastawater
  2. Neem de guanciale, verwijder de korst en snijd het in vrij dikke reepjes van ca. een halve centimeter. Bak deze goudbruin. Het is niet nodig om meer olie toe te voegen, omdat het in zijn eigen vet zal bakken. Giet het vet af, maar gooi het niet weg.
  3. Doe de eidooiers in een kom en voeg de pecorino en (versgemalen) zwarte peper toe. Meng kort met een spatel tot een dikke saus. Voeg wat vet van de guanciale toe om het romiger te maken.
  4. Giet de pasta in de pan bij de guanciale. Voeg het eidooier-mengsel toe en een lepel pastawater. Meng het heel goed met het vuur uit, zodat het ei niet stolt. Voeg indien nodig nog meer pastawater toe. Wanneer de pasta romig is geworden door de hitte van de pasta en het zetmeel in het pastawater, serveer je de carbonara
  5. Maak af met wat extra (versgemalen) zwarte peper en eventueel pecorino
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht