Sluiten

Sole Riesling met kreeft, kaviaar en Asperge (restaurant de Zoes)

Ingrediënten (4 personen)
2 kreeften
4 zeetong filets
10 witte asperges geschild
10 groene asperges geschild
1 blikje kaviaar
8 st oesterblad
100 gr roomboter
1 dl citroensap
Peper en zout

Voor de saus
1 dl witte wijnazijn
3 dl Riesling
2 dl water
3 sjalotten
2 dl room
1 dl melk
400 gram gezouten roomboter in blokjes

Bereidingswijze
Snijd de sjalot en doe deze in een pan met de azijn, wijn en water en laat dit reduceren tot de helft. Voeg dan de room toe en laat 30 min. trekken. Zeef het vocht en voeg de melk en boter toe en mix met staafmixer. Kook de kreeften 3 minuten in kokend water en spoel deze tot ze lauwwarm zijn. Verwijder de schaal en snijd de kreeft in dunne plakjes. Rol de tongfilets op tot rolletjes en bedek het met boter, gaar deze afgedekt in een oven 8 minuten op 110 graden, breng op smaak met peper en zout. Kook de witte asperges 6 minuten in kokend water met zout en citroensap. Vervolgens de groene asperges 2 minuten en snijd deze in de lengte doormidden. Dresseer het gerecht met de schuimige rieslingsaus, een lepeltje kaviaar en het oesterblad.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht