Opbouwen:
Steek een ring van 18 cm uit beiden biscuits. Doe in een taartring acetaatfolie en leg een laagje chocoladebiscuit op de bodem, vervolgens een laagje anglaise en dek af met een laagje witte biscuit. Leg dit in de diepvries en laat hem goed koelen.
Maak de volgende dag de chocolademousse. Pak een taartring van 20 cm. Doe hierin de chocolademousse en druk hierin je interieur (de biscuits met anglaise ertussen).
Doe dit minimaal 4 uur in de diepvries.
Maak de glaçage en giet deze over de taarten. Zet de taart weer eventjes in de koeling.
Kerstboompjes:
Banketbakkersroom:
- 150 gram melk
- 15 gram custardpoeder
- 15 gram suiker
- 250 gram roomboter, kamertemperatuur
- Groene kleurstof
IJs hoorntjes (kant en klaar)
Breng de melk tegen de kook in een pannetje. Roer in een kommetje de custardpoeder en suiker goed los. Giet een beetje van de warme melk bij de suiker/custard en roer dit goed door. Voeg dit weer terug in de warme pan. Breng het aan de kook.
Laat het ongeveer 10 secondes door pruttelen en haal de pan van het vuur af.
Doe de banketbakkersroom in een bakje en dek hem af met wat huishoudfolie. Leg de folie op de pudding.
Roer de boter in een keukenmachine of met de hand licht en zalvig. Voeg hier de kleurstof en de afgekoelde banketbakkersroom toe. Meng tot een mooie gladde (groene) botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak met een klein kartelspuitmondje.
Snij de ijshoorntjes recht en op maat. Spuit kleine toefjes op de ijshoorntjes en leg deze op een bordje om verder op te stijven.
Suikerdome:
- 300 gram isomalt (spinsuiker)
Doe in een steelpan 1 eetlepel isomalt. Laat dit helemaal smelten. Voeg vervolgens 2 eetlepels isomalt toe en roer door. Daarna voeg je 4 eetlepels toe. Verdubbel steeds het aantal eetlepels totdat de isomalt op is. Blijf roeren totdat alles gesmolten is.
Stop met verhitten als alle isomalt is gesmolten en de temperatuur tussen de 170-180 ºC zit. Laat de isomalt afkoelen tot 120-125 ºC.
Vul een ballon met koudwater en zorg dat er geen lucht in de ballon zit. Veeg de ballon droog en spray hem in met bakspray. Zet de ballon op een kommetje of iets waardoor hij goed blijft staan.
Nadat de isomalt voldoende is afgekoeld, giet je hem voorzichtig en gelijkmatig over de ballon. Laat de isomalt helemaal afkoelen en steek dan voorzichtig de ballon lek.
Je hebt nu een mooie suikerbol.
Zet de kerstboompjes op de taart en werk de taart vervolgens af met de suikerbol. Smakelijk!