Sluiten

Scampi’s Saganaki

Akropolis deelt met ons haar aubergineballetjes met citroenmayonaise, scampi’s saganaki in metaxasaus en kipsouvlakispiesjes met avocado-tzaziki. Hoewel we normaalgesproken de fles Ouzo koud zouden hebben liggen voor deze tapasgerechten, raadt Michalis aan om hier wijn bij te drinken. Griekse, uiteraard, want die behoren de laatste jaren tot de wereldtop. Michalis schenkt in zijn restaurant exclusieve, authentieke Griekse wijnen. Wist u dat de oudste druivensoort ter wereld Grieks is? www.akropolis-geleen.nl

Ingrediënten

  • 6 ongepelde scampi’s
  • 4 el visbouillon
  • 1 1/4 ui
  • 1 wortel
  • ¼ paprika rood
  • ¼ paprika groen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 Cherrytomaatjes
  • 2 cl metaxa
  • 4 el kookroom
  • 50 gr feta
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • 2 blaadjes basilicum
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Pel de scampi’s
  • Voeg 1 liter water, 2 el visbouillon, met de schillen, 1 ui en 1 wortel in stukken snijden samen, laat dit 1 uur koken met 1 el zout
  • Snij een kwart ui, de knoflook, en de paprika’s fijn. Snij de cherrytomaatjes in helften.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan, leg erna de scampi’s erin en bak deze aan
  • Voeg de ui en paprika toe, erna de cherrytomaatjes, erna de knoflook, erna zout en peper na smaak
  • Voeg hierna de eetlepel tomatenpuree erbij
  • Flambeer erna de scampi’s met metaxa op HOOG vuur
  • Voeg erna de 4 el bouillon toe die je hebt laten koken
  • Dan de basilicumblaadjes toevoegen en erna de kookroom.  

Als laatste: Kruimel de feta en voeg de mozzarella toe en laat dit op middelhoog vuur smelten in de saus.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht