Sluiten

Sashimi van tonijn

Hoe voelen beide geboren en getogen Gelderlanders zich in het Limburgse land? Hebben ze een eigen ‘signatuur’ die goed aansluit bij de Limburgse volksaard? “We hebben gemerkt dat daar eigenlijk niet zo heel veel verschil in zit. Limburgers zijn net als wij ook geen druktemakers en genieten graag van het goede leven. De ongedwongen en bourgondische manier van leven hier spreekt ons erg aan en past echt bij ons.”

Sashimi van tonijn (4 personen)

Ingrediënten

  • 240 gram tonijnfilet AAA kwaliteit in dunne plakjes
  • 1 rijpe mango
  • 43 gram (tube) wasabi mengen met 250 gram mayonaise
  • ½ komkommer in stukjes snijden zonder de zaadlijsten
  • ¼ rettich in dunne plakjes, opgerold
  • 100 gram sojaboontjes
  • 4 stuks kroepoek met soja
     

Japanse dressing

  • 10 gram gembersiroop
  • 30 gram olijfolie
  • 10 gram citroensap
  • 25 gram oestersaus
  • 6 gram sushi azijn
  • 10 gram dashi punzu
  • 10 gram kikkoman sojasaus
  • 3 gram sesamolie

Bereiding

  1. Meng de mayonaise met de wasabi tot een gladde massa
  2. Marineer de staafjes komkommer en plakjes rettich in sushi azijn
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing
  4. Blancheer de sojaboontjes in 2 minuten in gezouten water
  5. Schil de mango en snij er dunne lange plakken van

OOK HET PROBEREN WAARD

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht