Sluiten

Runderlende met aardpeer (Restaurant Cabillaud)

INGREDIËNTEN
500gr runderzijlende
50gr boter
3 teen knoflook
3 tak tijm
2kg aardpeer
40ml witte wijnazijn
90ml mirin
20gr suiker
5ml sushiazijn
50ml zonnebloemolie
20st cherrytomaten
1 bos platte peterselie
2st gekonfijte citroenen
100ml olijfolie

Bereidingswijze:
Bak de runderzijlende in een koekenpan aan alle kanten mooi bruin. Voeg 1 teen knoflook, een takje tijm en 50gr boter toe en schep de gesmolten boter over het vlees gedurende 1 minuut. Leg de runderzijlende daarna 4 minuten in de oven op 180°C.

Schrob de aardperen goed schoon met een metalen pannenspons. Snijd 1kg van de aardpeer in de lengte over de helft en meng deze met zonnebloemolie en zout. Rooster de halve aardperen in een braadslee met het snijvlak naar beneden op 160°C, totdat ze diep goudbruin zijn.

Breng ondertussen de overige ingrediënten aan de kook voor het zoetzuur. Blus de aardperen af met het zoetzuur en zorg dat je het vocht gebruikt om de aardpeer los te weken uit de braadslee.

Kook de andere kilogram aardpeer gaar in gezout water en draai in de keukenmachine tot een gladde crème.

Pof de cherrytomaatjes met peper, zout, olie, tijm en knoflook in de oven op 215°C gedurende 6 min.
Hak 1 bosje platte peterselie, 1 teen knoflook en de schil van 2 gekonfijte citroenen fijn en meng dit met de olijfolie.

RESTAURANT CABILLAUD | Oude Markt 20, 5911HH VENLO | +31 (0)77 320 7222 cabillaud@maaspoort.nl | www.cabillaud.nl

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht