Sluiten

Ragout van hoender met Limburgse asperges, grot champignons en peterseliewortel (restaurant Het Gerecht)

Ingrediënten (4 personen)
Ragout
250 gr hoenderhaasjes (grof gesneden)
250 gr geschilde en in brunoise gesneden asperges
50 gr sjalot (fijn gesneden)
250 gr grot champignons (in 4 gesneden)
Gehakte peterselie
250 gr room
125 gr witte wijn
75 gr witte port
75 gr morille sap.
5 gr kurkuma
6 gr zout
Verse peper

Peterselie wortel
1 kg peterselie wortel
2 l water
50 gr boter
6 gr zout

Bereidingswijze
Ragout
Bak de hoender aan.
Haal uit de pan, bak de champignons aan zet deze apart.
Bak in dezelfde pan de sjalot toe.
Voeg de rauwe asperge, hoenderhaasjes en wat kurkuma toe.
Bevochtig met witte wijn en laat inkoken.
Voeg wat witte port en bouillon toe.
Gaar de asperges en zeef de saus.
Voeg bij de saus de jus van morille toe en laat wat inkoken tot gewenste dikte.
Breng op smaak en bind eventueel bij.
Warm de asperges en de gebakken paddenstoelen op in de saus met de hoenderhaasjes. Voeg voor serveren wat gehakte peterselie toe.

Peterselie wortel
Schil de peterselie wortel en kook gaar in het water.
Zeef, draai glad met de boter en breng op smaak.

Groene asperges
Maak de asperges schoon en kook ongeveer 4 minuten in kokend gezouten water.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht