Sluiten

Pompoen-wortelsoep

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 flespompoen
8 wortels
2 teentjes knoflook
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 blokjes groente bouillon
oregano
tijm
kurkuma
cayennepeper
zeezout
zwarte peper
hot currypoeder
1,5 liter water

*optioneel kokosmelk

Was de pompoen en snijd deze in blokjes (laat de schil eraan). Rasp en snijd ook de wortels in plakjes en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit het teentje knoflook samen met de ui op middelmatig vuur. Voeg hier ook de stukjes pompoen, wortel en kruiden aan toe en roer goed door. Giet vervolgens 1,5 liter water en de bouillon blokjes in de pan erbij. Laat nu 30 minuten op middelmatig vuur koken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg er eventueel nog een scheutje kokosmelk aan toe. 

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht