Sluiten

Pittige orzosalade met mango, avocado en gegrilde garnalen

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

Boodschappenlijstje:

  • 150 g orzo
  • 1/2 mango
  • 1/2 paprika
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 avocado
  • 6 garnalen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl pittige paprikapoeder
  • 1/2 tl chiliflakes
  • Snuf zout en peper
  • Snuf gedroogde oregano
  • Scheutje olijfolie
  • ½ citroen
  • ½ tl sesamzaadjes

Bereiding

  1. Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing binnen 8 minuten gaar in een pan met kokend water. Spoel deze daarna af met koud water.
  2. Snijd de mango, paprika en de sjalot in fijn.
  3. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  4. Steek de garnalen op een satéprikker (3 per prikker).
  5. Verhit een (grill)pan met boter en leg hierop de garnalen, kruid deze ondertussen met zout, peper en oregano.
  6. Maak de orzo op smaak met de kerriepoeder, paprikapoeder, oregano, chiliflakes olijfolie, zout en peper. Meng hier doorheen de mango, sjalot en paprika.
  7. Maak een bordje met de orzosalade en leg hierop de gegrilde garnalen en avocado. Garneer af met wat citroensap, chiliflakes en sesamzaadjes.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht