Sluiten

Pasta met citroen-ricotta en broccoli

Pasta met citroen-ricotta en broccoli

Pasta met citroen-ricotta en broccoli

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje:

  • 250 g rigatoni pasta
  • 1 citroen
  • 200 g ricotta
  • 2 tenen knoflook
  • Snuf zout en peper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1/2 broccoli
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl chili flakes
  • 1/2 tl paprikapoeder

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing binnen 8-10 minuten al dente.
  2. Meng de ricotta met het sap van 1 citroen, de geraspte schil van 1/2 citroen, zout, peper, een geperste teen knoflook en olijfolie in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Snijd de broccoli in kleine stukjes en snijd de sjalot fijn. Pers nog een teen knoflook.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de knoflook en ui kort. Voeg daarna de broccoli toe en bak deze mee.
  5. Meng de warme afgegoten pasta met de citroen-ricotta saus en de groenten.
  6. Schep de pasta op een bord en top af met Parmezaanse kaas, chili flakes en een snufje paprikapoeder.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht