Sluiten

New York Cheesecake

Ingrediënten Bodem
150 gram bastognekoeken
50 gram boter

Vulling
600 gram roomkaas (bv. monchou)
3 eieren
125 gram Crème Fraiche
zest van een halve biologische citroen (= rasp van een schoongeboende citroen)
2 theelepels maïzena
175 gram suiker

Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimels erdoorheen.
Leg een stuk bakpapier onder in de springvorm en vet de randen goed in met boter of bakspray.
Verdeel het kruimel-botermengsel zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de bakvorm. Druk de bodem aan met je handen of met de onderkant van een recht drinkglas. Zet de springvorm weg in de koelkast. De bodem krijgt zo de gelegenheid om op de stijven. Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng in de keukenmachine de roomkaas, suiker, crème fraîche en citroenzest. Voeg de eieren een voor een toe en meng als laatste de maïzena erdoor. Niet té lang mengen, als het mengsel glad is, is het klaar. Giet de vulling in de springvorm. Zet het geheel in het midden van de voorverwarmde oven en bak het in een uur af. Zet de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de cake in de oven ca. 2 uur afkoelen. Los de rand van de springvorm en zet de cake een nachtje in de koelkast.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht