Sluiten

Matcha Grinch Mugcake

Loop de Brusselsestraat in en je ruikt het meteen: versgebakken koek, warme kaneel en chocolade. Dat is de wereld van Ginger Mullenders (33), eigenaresse van Ginnies. “Ik zit al dertien jaar in het vak”, zegt ze. “Op mijn twintigste koos ik voor bakkerij en patisserie, en sindsdien heb ik op heel wat plekken gewerkt. In Maastricht, Eindhoven, zelfs in Australië. Overal leer je iets nieuws. Een andere manier van werken, smaken combineren, precisie… dat neem je allemaal mee.”

INSTAGRAM @GINNIESMAASTRICHT

Recept

(voor 1 mok van 300-350 ml)

Ingrediënten

  • 18 g suiker
  • 48 g bloem
  • 3 g matcha
  • 68 g kokosmelk (of gewone melk)
  • 19 g zonnebloemolie
  • 3 g bakpoeder
  • Snufje zout
  • Gevriesdroogde frambozen naar smaak
  • Stukjes witte chocolade naar smaak
  • 1 a 2 grote marshmallows

Werkwijze

  • Meng in een mok met inhoud van 300 a 350 ml alle ingrediënten behalve de marshmallow. Roer goed door tot een cake beslagje.
  • Zet dit 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Knip 2 marshmallows doormidden, leg ze op je mug cake en zet het nog even 15 seconden in de magnetron tot ze gesmolten zijn.
  • Werk af met poedersuiker sneeuw en wat verkruimelde gevriesdroogde framboos
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht