Sluiten

Marbré van geitenkaas, asperge en Coppa di Parma (restaurant Oolderhof)

Ingrediënten (4 personen)
Asperge

1 kg asperges
50 gr boter
5 gr zeezout
1l koud water

Marbré
300 gr zachte geitenkaas
1 dl aspergevocht
4 gr gelatine
200 gr Coppa dun gesneden
4 st groene asperges

Peterselie olie
1 bos peterselie gewassen
2 dl zonnebloemolie

Olijven crumble
200 gr olijven zonder pit

Bereidingswijze
Laat asperges 2 minuten doorkoken en laat deze daarna afkoelen in het vocht in de koelkast. Week de gelatine, verwarm het aspergevocht en los hierin de gelatine en de geitenkaas op. Pak een vierkant bakje bekleed deze met plastic folie. Leg op de bodem een laagje Coppa ham. Verdeel daarna hierop een dun laagje geitenkaas mengsel. Doe vervolgens weer een laag Coppa ham en daarna geitenkaas. Herhaal deze stappen totdat je ongeveer 6 laagjes hebt. Minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en snijden met scherp mes. Blancheer de groene asperge in water met een snufje zout. Koel het op ijswater. Blender de peterselie met olie en schenk het door een bolzeef. Droog de olijven circa 4 uur in de oven op 120 graden. Laat het afkoelen en maak het fijn in een blender.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht