Sluiten

Lobster Roll

Onder de voorjaarszon, tussen de ranken van het Zuid-Limburgse Domein Holset, smelten wijn en gastronomie samen tot een zintuiglijke beleving. Terwijl Meta, supervisor hospitality, ons meeneemt in het verhaal van hun biologische mousserende wijnen, gemaakt volgens de méthode traditionnelle, bereiden Pieter-Jan en Guy (PJ & the Guy) op gevoel een verfijnd recept met kreeft, zalm en kaviaar. Daarbij worden de Dame, een elegante blanc de blancs van chardonnay, en de Prins, een vollere blend met pinot noir, geschonken.
Beeld: PJ & the Guy

Recept

INGREDIENTEN (per lobster roll)
Brioche puntje
1 klontje boter
100 gr rivierkreeft
2 EL kewpie mayo
1 citroen, schil van
1 TL verse citroensap
1 klein bosje fijngehakte bieslook
1 klein bosje fijngehakte dille
1 scheutje hot sauce
zout & peper naar smaak

Bereiding

  • Combineer alle ingrediënten in een kom, behalve de rivierkreeft en citroenrasp. Meng goed.
  • Voeg de rivierkreeft toe en schep om. Proef en pas aan naar jouw smaak.
  • Gebruik een broodmes om de buitenranden van je briochebroodje af te snijden om het oppervlak te vergroten.
  • Verhit je pan op middelhoog vuur met de boter en toast beide kanten van het broodje tot goudbruin.
  • Snijd met een broodmes van bovenaf een inkeping in het broodje.
  • Vul royaal met het mengsel en garneer met citroenrasp.
  • Werk af met een lepel kaviaar en serveer met een glas frisse bubbels van Domein Holset. De ideale manier om je zomerse diner af te trappen.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht