Sluiten

Limburgs zoervleis met balsamico-zilveruitjes

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 personen):
  • 500 g runder riblappen
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 75 ml water
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl nootmuskaat
  • 3 gele uien
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 5 balsamico-zilveruitjes
  • 1 1/2 sneetje ontbijtkoek
  • 2 el appelstroop
  • 1 el basterdsuiker
  • Snuf peper en zout
  • 300 g voorgekookte aardappelpartjes
Bereiding Limburgs zoervleis
  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met een snuf zout en peper.
  2. Verhit 20g ongezouten roomboter in een stoofpan. Voeg eerst het vlees toe, schep het om en voeg daarna meteen de witte wijnazijn, water, laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, speculaaskruiden, nootmuskaat, rozemarijn en tijm toe. Het vlees mag nog niet volledig aangebakken zijn wanneer je deze kruiden toevoegt.
  3. Stoof het vlees voor 30 minuten in de pan en laat het vlees dan goed afkoelen.
  4. Zet het geheel met de kruiden en het vocht in de koelkast voor 1 nacht.
  5. Snijd de gele uien fijn. Verhit de overige 20 g boter in een stoofpan en bak de ui goudbruin. Blus de uien af met de balsamico azijn.
  6. Snijd de ontbijtkoek en balsamico-zilveruitjes in stukken en voeg ze samen met de appelstroop en bruine suiker toe aan de uitjes.
  7. Voeg het vlees uit de koelkast toe en stoof het geheel voor nog circa 2 uur op laag vuur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe.
  8. Breng het zoervleis verder op smaak met eventueel wat meer suiker, peper en zout naar smaak.
  9. Bak de aardappeltjes met wat boter n een koekenpan in circa 10 minuten goudbruin.
  10. Serveer het zoervleis met de aardappeltjes en de frisse komkommersalade (zie hier beneden).
Komkommersalade

Boodschappenlijstje:

  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl olijfolie
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 1 klontje suiker
  • 1/2 tl zout
  • Verse peterselie
  • 1 citroen
  1. Bereid een dag ervoor de komkommersalade. Rasp de komkommer over de lengte in dunne slierten en snijd de ui in dunne halve ringen.
  2. Verhit 75 ml witte wijnazijn met 100 ml water, een klontje suiker en wat zout.
  3. Doe de komkommer en rode ui in een vershoudbakje en giet daar het azijnwater overheen.
  4. Laat het geheel afkoelen en daarna intrekken in de koelkast voor 1 nacht.
  5. Snijd de verse peterselie fijn en rasp de schil van 1/2 citroen.
  6. Haal de komkommer en rode ui de dag erna uit het zuur en meng met de schil van de citroen, verse peterselie, een scheutje olijfolie en wat zout en peper.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht