Sluiten

Limburgs speenvarken | Ras el hanout asperges | pistache (restaurant Holsterhof)

Ingrediënten (4 personen)
600 gr speenvarkenfilet
4 plakken rauwe ham
1 kg AA asperges
1 tl Ras el hanout
150 gr roomboter
100 gr gedopte pistachenoten
1 el Limburgse mosterd
1 el stroop
2 dl vleesfond (liefst zelfgemaakt)
100 gr bundelzwammen (evt. andere paddenstoelen)
25 gr suiker

Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Breng een grote pan met water, suiker, 50gr roomboter en zout aan de kook. Schil de asperges en bak het speenvarken kort goudbruin in een hete pan. Leg de plakken ham op vetvrij papier en schuif 15min in de oven. Schuif het speenvarken 25min in de oven. Kook de asperges 10min af in het zacht kokende water. Doe de overige boter met de ras el hanout in een pannetje en laat de boter smelten. Als de asperges klaar zijn doe je de boter over de asperges. Verwarm de fond met mosterd en stroop tot een lekkere jus en bak de bundelzwammen. Hak de pistachenoten fijn, smeer het vlees aan één kant in met stroop en dip het vlees in de pistachenoten. Zout het vlees na. Verdeel vervolgens alle ingrediënten over de vier borden.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht