Sluiten

Langoustine met noodles, sesam, miso en ponzu (Restaurant De Zoes)

Ingrediënten (4 personen)

12 st langoustines
200 ml sesamolie
40 gr sesamzaadjes ( zwart en wit gemengd)
200 gr ramen noodles
30 gr witte miso
100 ml kewpie mayonaise
50 ml sushi azijn
200 ml ponzu
60 gr sojabonen
Sakura cress
15 gr bieslook
15 gram cashewnoten
15 gram krokante uitjes

Bereidingswijze:
Verwijder de kop van de langoustines, pel de staart en verwijder het darmkanaal. Snijd de staarten in de lengte door midden en leg deze in een mooi diep bord. Verdeel de sesamzaadjes en de bieslook hierover. Kook de noodles 10 minuten en spoel deze daarna koud. Meng de mayonaise, sushi azijn en miso tot dressing. Breng de noodles op smaak met deze dressing en meng deze met de cashewnootjes en de uitjes. Maak een mooi bolletje van de noodles in een apart kommetje, verdeel hier de sojabonen over en garneer af met de cress. Doe de ponzu op de langoustines tot deze half onder staan. Verwarm nu de sesamolie tot 180 graden. Verdeel de olie over de langoustines zodat deze garing krijgen. Smakelijk eten!

RESTAURANT DE ZOES | Molenstraat 7, 5988EM HELDEN | +31 (0)77 307 1457 info@dezoes.nl | www.dezoes.nl

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht