Sluiten

Kwartel gevuld met couscous, sinaasappel & hazelnoot

Deze gevulde kwartels met kruidige couscous en een vleugje frisheid van sinaasappel en granaatappel zijn een verrassende combinatie van hartig en zoet. Perfect om indruk te maken tijdens een etentje of om uzelf culinair te verwennen
www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

 Boodschappenlijstje (4 pers.):

  • 4 kwartels (200g/ps)
  • 80 g couscous
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 sinaasappel
  • 30 g granaatappelpitjes
  • 1/2 gele ui
  • 50 g kastanjechampignons
  • 30 g rozijnen
  • 40 g hazelnoten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 4 el agavesiroop
  • 8 takjes verse tijm
  • Scheutje olijfolie
  • Snuf zout en peper
  • Handjevol rucola

 Bereiding:

1.Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing in circa 5 minuten gaar in kokend water met een 1/2 blokje groentebouillon. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Snijd de gele ui fijn en de kastanjechampignons in partjes.
3. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel licht en snijd het vruchtvlees van de sinaasappel in kleine stukken.
4. Crush de hazelnoten en rooster ze in een droge koekenpan totdat deze goudbruin zijn.
5. Haal de noten eruit en voeg een scheutje olijfolie toe aan de koekenpan. Bak de ui hierin goudbruin en voeg de champignons toe. Voeg wat zout en peper toe.
6. Meng de couscous met de champignons en ui, hazelnoten, sinaasappelpartjes, granaatappelpitjes en rozijnen tot een mengsel.
7. Breng op smaak met paprika- en kerriepoeder, sinaasappelrasp, zout en peper, een scheutje olijfolie en verse tijm.
8. Vul de kwartels met het couscousmengsel, maak ze dicht bij de poten met een touwtje en dek ze af met zilverfolie.
9. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrooi de kwartels met zout, peper en paprikapoeder en smeer ze in met agavesiroop.
10.Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kwartels rondom totdat deze goudbruin zijn.
11.Leg ze in een ovenschaal en bak ze in de oven nog gedurende circa 20 minuten.
12.Garneer de kwartels af met nog wat geroosterde hazelnoten, granaatappelpitjes, rucola, citroenrasp en verse tijm.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht