Sluiten

Krab, langoustine, avocado en kerrie

Ingrediënten voor 4 personen
Krab salade
1 Noordzee krab
0,5 eetl. Mayonaise
0,5 eetl crème fraîche 
1 limoen, zest en sap
0,5 Granny smith appel brunoise gesneden
1 avocado
Avocado crème
2 avocado’s
1 tl. crème fraiche 
0,5 imoen sap 
0,5 sinaasappel (sap)
peper en zout naar smaak
Kerrie mayonaise
200 gram mayonaise 
2 dl zonnebloem olie 
1 eetl. kerrie poeder 
gember siroop naar smaak
Langoustines (1 per persoon)
Tapiocameel

Kook voor de krabsalade de krab 3 tot 4 minuten en breek de scharen open. Er zit ook vlees in de onderkant en de staart! Pluk het klein en maak het aan met de overige ingrediënten.

Snijd de avocado in de lengte en pel heel voorzichtig, zodat het donkergroene laagje vruchtvlees heel blijft. Snijd in flinterdunne plakjes en leg naast elkaar met minimale overlap. Leg  er krabsalade op en rol strak in.

Voor de avocado crème draait u de ingrediënten glad in de blender.

Verwam de olie voor de kerriemayonaise al roerende met het kerriepoeder in een pan. Laat afkoelen en meng in een kom met de mayonaise en gembersiroop. Bewaar een beetje kerrie-olie voor de opmaak.

Maak de langoustines schoon maar laat het staartje eraan zitten. Haal het darmkanaal eruit en gaar de langoustines. Maak van de koppen en schalen een gereduceerde bisque. Laat afkoelen tot lauwwarm en meng  een beetje van de bisque 1:1 met de overgebleven kerrie-olie. Dit is de vinaigrette voor het gerecht.

Meng vervolgens voor de kroepoek de overgebleven bouillon 2:1 met het tapiocameel in een steelpan en maak goed gaar. Smeer dun uit op een matje en laat uitdrogen. Breek stukken af en frituur de kroepoek. Kruid deze met kerrie peper en zout.

Maak het bord op met eetbare bloemen en eventueel wat dun gesneden radijsjes.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht