Sluiten

Kipsouvlakispiesjes met avocado-tzatziki

Akropolis deelt met ons haar aubergineballetjes met citroenmayonaise, scampi’s saganaki in metaxasaus en kipsouvlakispiesjes met avocado-tzaziki. Hoewel we normaalgesproken de fles Ouzo koud zouden hebben liggen voor deze tapasgerechten, raadt Michalis aan om hier wijn bij te drinken. Griekse, uiteraard, want die behoren de laatste jaren tot de wereldtop. Michalis schenkt in zijn restaurant exclusieve, authentieke Griekse wijnen. Wist u dat de oudste druivensoort ter wereld Grieks is? www.akropolis-geleen.nl

Ingrediënten spiesjes

  • 300 gr kippendij
  • 2 el sojasaus
  • 1 el droge witte wijn
  • Halve el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 teentje gember
  • Halve limoen
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl oregano
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Ingrediënten avocado-tzatziki

  • 800 gram Griekse yoghurt
  • Halve komkommer
  • 1 avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • Zout en peper

Kipsouvlaki’s

  • Pureer 2 teentjes knoflook, de gember en 1 el olijfolie samen. Voeg hierna de sojasaus, witte wijn, de honing, ketjap manis, oregano toe. Knijp een halve limoen uit bij dit mengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Dit is de marinade voor de kippendij
  • Snij de kippendij in kleine blokjes voor de spiesjes. Laat dit samen in de koelkast marineren voor 24 uur
  • Rijg de kippenblokjes aan een spiesje. Grill deze in een grillpan met wat olijfolie. 2 minuten aan elke kant op hoog vuur

Avocado-tzatziki

  • Rasp de halve komkommer fijn, en laat dit goed uitlekken
  • Pers een halve limoen uit, en pureer de avocado samen met dit limoensap, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, en 2 el rode wijnazijn. Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Mix vervolgens dit mengsel, samen met de komkommer en de yoghurt. Mix dit met een lepel of je handen, niet met een mixer!
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht