Sluiten

Kippendijfilet gemarineerd in een Baharat-honing mix van de BBQ

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

Boodschappenlijstje (2 spiesjes)

  • 750g kippendijfilet (6 stuks)
  • 4 el Baharat kruidenmix
  • 3 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 1/2 el ketjap manis
  • 3 el olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • ½ tl chili crunch olie
  • Snuf zout en peper
  • 1 citroen
  • Handje verse fijngesneden peterselie

Baharat kruidenmix:

  • 1 el komijnzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl korianderzaad
  • ½ tl korianderblad
  • 1 tl nootmuskaat
  • ½ tl cayenne peper
  • Maak de Baharat kruidenmix door alle kruiden samen te voegen in een vijzel en dit samen fijn te vijzelen tot een rode kruidenmix.

Whiskey saus:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl sriracha
  • ½ tl pittige paprikapoeder
  • 1 tl whiskey
  • Maak de Whiskey saus door alles samen te voegen en goed te mengen.

Bereiding

  1. Meng de Baharat, met de honing, sojasaus, ketjap manis, olijfolie, twee fijn geperste tenen knoflook, de chili crunch olie en een snuf zout en peper tot een dikke marinade.
  2. Neem de kippendijfilets en snijd allereerst het overtollig vet weg. Masseer ze daarna in met de marinade.
  3. Per 2 of 3 kipfilets, neem je twee satéprikkers die je er daarna doorheen prikt. Zo kun je ze straks makkelijk omdraaien op de BBQ.
  4. Leg ze daarna in een kom, giet de overige marinade eroverheen en dek de kom af. Laat de kip minimaal 1 uur tot enkele uren voor de BBQ marineren.
  5. Steek de houtskool BBQ aan, en laat deze 30 minuten voorverwarmen tot de kolen wit zijn gekleurd.
  6. Leg de spiesjes op de hete BBQ en draai ze om wanneer ze loskomen van het rooster, zorg dat ze mooie gegrilde kleur krijgen en giet er eventueel nog wat marinade overheen tijdens het grillen. Snijd een citroen in grove stukken en grill deze mee.
  7. Leg de spiesjes op een bord en sprenkel het sap van de gegrilde citroen eroverheen, garneer af met wat verse fijngesneden peterselie en serveer samen met de huisgemaakte Whiskey Saus.

OOK HET PROBEREN WAARD

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht