Sluiten

Keenderkupkes van de Kakeberg

Kenmerkend voor het Jekerkwartier en de Kakeberg zijn de Mestreechter Keenderkupkes. Het signature gerecht dat Wouter en Ylja delen, is dan ook tot ‘Keenderkupkes van de Kakeberg’ gedoopt. “Het Jekerkwartier is een van de oudste delen van Maastricht”, vertelt Ylja. “We hebben het pand een beetje omgegooid, de oude ingang is aan de Tongersestraat. Je komt nu binnen via de Kakebergweg. Dat staat bekend om zijn kinderkopjes. Als gasten binnenkomen, starten we met het keenderkupke als amuse.” Wouter vult aan: “Het ziet er daadwerkelijk uit als een kinderkopje. Het gerechtje heeft een vulling van roomkaas en bieslook. Daar gaat een soort gnocchideegje met inktvisinkt omheen. Het is arbeidsintensief en niet makkelijk om te maken, maar het is wel enorm leuk en lekker.”

Recept

Ingrediënten aardappeldeeg

  • 200 gram gekookte kruimige aardappels
  • 20 gram bloem
  • 20 gram aardappelzetmeel
  • 4 gram inktvisinkt

Ingrediënten keenderkupke voor +/- 25 stuks

  • 100 gram kwark
  • 100 gram crème fraîche
  • 20 gram fijngesneden bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Smeer de massa van de keenderkupkes uit in een matje met blokjes. Doe het matje in de vriezer. Los de bevroren blokjes uit het matje. Rol het aardappeldeeg uit tot een dunne laag. Pak de blokjes in met het aardappeldeeg. Zorg ervoor dat er geen gaatjes komen in het deeg. Verwarm de frituur op 180 graden Celsius. Frituur het bevroren ingepakte Keenderkupke +/- 50 seconden.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht