Sluiten

Hot toddy met sinaasappel

Deze winterse Hot Toddy met whisky, citrus en gember is precies wat je nodig hebt: kruidig, friszoet en met een vleugje pit. Perfect om een koude avond mee af te sluiten of om lekker onder een deken van te genieten. Simpel te maken, maar vol rijke smaken die je van binnenuit verwarmen.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

Recept

Boodschappenlijstje (2 pers.): 

  • 80 ml whisky
  • 2 el agavesiroop
  • Sap 1/2 citroen
  • Sap 1/2 sinaasappel
  • 1 cm gember
  • 300 ml kokend water
  • 2 kaneelstokjes
  • Kruidnagels 2x
  • Snuf kristalsuiker en kaneel

Bereiding:
1. Verwarm een hittebestendig glas door het kort om te spoelen met heet water.
2. Rasp de gember fijn.
3. Schenk vervolgens het kokend heet water, de whisky, agavesiroop, versgeperste citroen- en sinaasappelsap in een gietglas. Voeg de kruidnagels en geraspte gember toe. Meng dit even goed en laat 2 minuten trekken.
4. Verdeel de suiker en kaneel op een bord en maak de rand van het glas nat, wrijf de rand van het glas door de suiker-kaneel mix.
5. Giet de cocktail door een zeef in het glas (zodat de gember en kruidnagel blijven hangen in de zeef) en serveer met een schijfje sinaasappel.
6. Serveer direct, zolang de Hot Toddy nog lekker warm is.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht