Sluiten

Healthy boerenkool

Ingrediënten (voor vier personen)
350 gram boerenkool boerenkool
1 kleine spaghettipompoen
30 gram geroosterde hazelnoten (uit de Piemonte)
30 gram cranberry’s (biologisch)
90 gram Mimolette (45 gram in blokjes, 45 gram geschaafd)

Tiger Milk (vinaigrette)
5 gram verse gember, geschild
¼ komkommer
1 tomaat
7,5 gram koriander
3,5 gram munt
sap van 2 limoenen
30 ml sushi azijn
lente ui (optioneel)

Was de boerenkool grondig en droog deze. Neem 100 gram apart en smeer in met olijfolie. Laat een paar uur drogen in de oven op 80 graden tot de boerenkoolchips krokant zijn. Snijd de overige bloemkool grof en blender intussen de ingrediënten voor de vinaigrette tot een gladde massa. Hang een zeef met theedoek boven een kom en zeef het mengsel. Snijd de overgebleven boerenkool grof en blancheer deze. Besprenkel met de vinaigrette, laat minstens 15 minuten staan en maak het bord op met de kool en de overige ingrediënten. Schaaf vlak voor het serveren de helft van de Mimolette over het gerecht en besprenkel met goede olijfolie en Tiger Milk.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht