Sluiten

Groentespiesjes gemarineerd in een oregano-citroen mix van de BBQ

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

Boodschappenlijstje (6 spiesjes):

  • 12 trostomaatjes
  • 3 sjalotten
  • ½ courgette
  • 1 gele paprika

De oregano-citroen marinade:

  • 2 citroenen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl honing
  • 1 tl balsamico creme
  • 1 tl aceto balsamico
  • Snuf zout en peper
  • Rol de citroenen en pers het sap eruit. Snijd de oregano fijn of gebruik gedroogde oregano. Meng het citroensap, de olijfolie, de fijngesneden oregano, twee fijn geperste tenen knoflook, de balsamico creme, de aceto balsamico, de honing een een snuf zout en peper tot een kruidige marinade.

Bereiding

  1. Snijd in de trostomaatjes een klein kruisje aan de onderzijde. Snijd de sjalot en gele paprika in grove stukken. En schaaf fijne lange plakjes van de courgette.
  2. Maak een aantal satéprikkers met deze groenten en leg deze in een lage kom.
  3. Giet de marinade eroverheen en laat dit voor minimaal 1 uur intrekken.
  4. Steek de houtskool BBQ aan, en laat deze 30 minuten voorverwarmen tot de kolen wit zijn gekleurd.
  5. Leg de spiesjes op de hete BBQ en bewaar het overige van de marinade. Draai ze na 10 minuten om, je wilt namelijk dat ze wel nog knapperig zijn als ze van de BBQ afkomen. Zorg dat ze een lichte grill kleur hebben.
  6. Leg de spiesjes op een bord en giet hierover heen de overige marinade en nog wat verse fijngesneden oregano.

OOK HET PROBEREN WAARD

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht