Sluiten

Griekse tzatziki-kip bowl met geroosterde kikkererwten

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje:

  • 200 g kippendijen
  • 3 el honing
  • 2 el paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 krop romaine sla
  • 4 el gepekelde rode ui
  • 10 trostomaatjes
  • 2 snackkomkommers
  • 2 flatbreads
  • 4 el tzatziki
  • 3 el geroosterde kikkererwten
  • handvol verse dille
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout en peper

Bereiding:

  1. Meng de honing, met de paprikapoeder, de geperste tenen knoflook en de sojasaus tot een marinade.
  2. Snijd de kippendijen in grove stukken en laat deze 10 minuten in de marinade rusten.
  3. Snijd de romaine sla in fijne stukken, de tomaatjes doormidden en de komkommer in dunne plakken.
  4. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de kip totdat deze goudbruin is.
  5. Verwarm een oven voor op 190 graden Celsius en bak de flatbread kort en zacht.
  6. Beleg een bowl met de romaine sla, de tomaatjes, de komkommer, de gepekelde rode ui, de geroosterde kikkererwten en top af met de tzatziki en verse fijngesneden dille. Giet er nog wat olijfolie en citroensap overheen naar wens.

Het is ook een optie om de tzatziki helemaal zelf te bereiden met Griekse yoghurt, sap van een komkommer, olijfolie, knoflook, citroen, verse dille, peterselie en zout en peper.

Boodschappenlijstje geroosterde kikkererwten:

  • 100 g kikkererwten
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl chilipoeder
  • snuf zout en peper

Bereiding geroosterde kikkererwten:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Spoel de kikkererwten even kort onder water en doe ze in een ovenschaal.
  3. Strooi alle kruiden eroverheen en top af met olijfolie, meng goed.
  4. Rooster de kikkererwten in de oven totdat ze mooi bruin gekleurd zijn, na ongeveer 20-25 minuten.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht