Ingrediënten (voor 4 personen)
trostomaten
2 eetlepel olijfolie
3 tenen knoflook
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
verse blaadjes basilicum
snuf peper
snuf zeezout
ovenschaaltje of gietijzeren pannetje
Ingrediënten (voor 4 personen)
trostomaten
2 eetlepel olijfolie
3 tenen knoflook
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
verse blaadjes basilicum
snuf peper
snuf zeezout
ovenschaaltje of gietijzeren pannetje
Kneus de knoflooktenen (dit doe je door met de vlakke kant van een groot mes het knoflookteentje plat te drukken). Kijk uit dat je het snijvlak van je hand afwijst. Snijd 1 teentje in kleine stukjes en meng met de olijfolie, Italiaanse kruiden, zeezout en peper. Leg de tomaten in het schaaltje of pannetje en giet hier de olie met kruiden overheen. Leg de andere 2 knoflooktenen (niet gepeld) erbij. Zet nu 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Let op: dit kan per oven kan verschillen. Ze zijn klaar als de tomaten verschrompeld zijn. Laat ze even afkoelen voordat je ze eet. Strooi er nog wat verse basilicum over om het af te maken. De knoflooktenen zijn nu ook heerlijk gepoft en kun je er lekker bij eten.