Als signature heeft Peter gekozen voor geitenbok met knolselderij en gebakken gist. “We werken veel vanuit groenten, maar zijn niet tegen vlees of vis. Maar dan wel lokaal en met een goed verhaal. Bij Geitengeluk uit Siebengewald is dat zeker het verhaal. Een bijzondere boerderij waar alles in het teken staat van liefde voor dieren. De geitjes mogen lekker geit zijn en fijn spelen. Maar het is nu eenmaal zo dat 50% van de geitenmalleren bokjes zijn. En deze kunnen geen melk produceren, maar we willen wel allemaal geitenkaas en -melk consumeren.”
“Het vlees laten we dan liggen. Dat gaat veelal naar het buitenland waar dit wel gegeten wordt. Zonde, want het is een enorm mooi product. We krijgen de bokjes in z’n geheel binnen en benen alles zelf uit. De voorbout garen we meestal zacht, de achterbout gebruiken we als rosevlees. Net als het haasje en de filet. De afsnijdsels en botten gebruiken wij voor een jus, die daardoor het dat kenmerkende karakter van de geit heeft.”
De knolselderij komt uit eigen tuin. Of anders van boerderij De Waog in Neer, de plek waar Sober hun groenten aanvult voor wat zij zelf niet kunnen of bij henzelf op is. De saus van gebakken gist is bedoeld om het umamigevoel op te wekken. “Het heeft een hele rijke en diepe smaak die fijn uitgebalanceerd is met de frisse zuren van de Riesling en cider. In de basis is dit een vegetarisch gerecht, knolselderij met gebakken gist. De geit hebben we pas later toegevoegd.”