Sluiten

Gegrilde zoete aardappel met een frisse dille-basilicum

Geniet van de zoete, rokerige smaak van gegrilde aardappelplakken, gecombineerd met een frisse dille-basilicumsaus. Dit kleurrijke en gezonde gerecht is eenvoudig te bereiden en brengt zomerse smaken direct op je bord.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 pers.):

  • 6 zoete aardappelen
  • 1 el chilivlokken
  • 2 el agavesiroop
  • 4 el volle Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 3 stengels bosui
  • Handjevol verse basilicum
  • Handjevol verse dille
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1/2 limoen
  • Snuf zout en peper
  • Scheutje olijfolie

Bereiding:

1. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakken.
2. Doe ze in een schaal en giet hierover 1 el olijfolie, zout, peper en 1 el chilivlokken en meng dit goed.
3. Verhit de BBQ of een grillpan goed met wat olijfolie en gril hierop de zoete aardappel aan beide kanten voor zo’n 15 minuten. Voeg na 10 min wat agave toe over de aardappel tijdens het grillen.
4. Maak ondertussen de saus: mix de Griekse yoghurt, 2 el olijfolie, 3 stengels bosui, handjevol verse basilicum, handjevol verse dille, 3 tenen knoflook, sap van een 1/2 citroen, sap van een 1/2 limoen, zout en peper tot een saus.
5. Wanneer de zoete aardappelen gaar en mooi gegrild zijn, schep je ze op een bord en top je ze af met de saus. Hierover kun je nog wat verse dille doen ter garnering.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht