Sluiten

Gegrilde groene aspergesalade met Parmezaan en amandelen

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

  • 300g groene asperges
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 teen knoflook
  • 70g rucola
  • 1/2 rode ui
  • 8 radijsjes
  • 50g amandelen
  • 50g Parmezaanse kaas
  • Snuf zout en peper
  • 20g verse dille
  • 1/2 citroen
  • 1 tl agave
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de asperges in kleine stukken.
  2. Verhit een grillpan met een scheutje olijfolie. Grill hierop de asperges en breng op smaak met zout, peper en een geperste teen knoflook. Blus af met balsamico-azijn.
  3. Snijd de rode ui fijn en de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Maak een simpele dressing door de olijfolie te mengen met het sap van een 1/2 citroen, 1 tl agave en wat verse fijngesneden dille. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  5. Meng de rucola, rode ui, radijs, gegrilde groene asperges en meng hierdoor de dressing.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en crush de amandelen.
  7. Snijd de verse dille fijn.
  8. Top de salade af met de noten, Parmezaanse kaas en verse dille.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht