Sluiten

Gegrilde garnalen van de BBQ met avocado dip

Breng de zomer op je bord met dit heerlijke BBQ-recept! Pittig gekruide reuzengarnalen worden perfect gegrild en gecombineerd met een frisse, romige avocado dip. Snel, smaakvol en ideaal om samen van te genieten.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 pers.):

  • 10 reuzengarnalen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el cajunpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el chilivlokken 
  • 2 tenen knoflook 
  • Verse krulpeterselie 
  • 1/2 citroen 
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • Handjevol verse peterselie
  • Snuf zout en peper

Bereiding:

1. Spoel de garnalen onder koud water maar laat de schil eromheen zitten.
2. Leg ze in een schaal en doe hierover de cajun- en kerriekruiden, chilivlokken, de geperste tenen knoflook, sap van 1/2 citroen en wat zout en peper.
3. Meng dit goed, dek af en laat het 1 nacht of 8u in de koelkast marineren.
4. Maak voor het eten de avocadodip: mix de avocado, sap van 1 limoen, scheutje olijfolie, handjevol verse peterselie en wat zout en peper in een keukenmachine tot een dip.
5. Verhit de BBQ of een grillpan goed met wat olijfolie en gril hierop de garnalen totdat ze mooi roze zijn gekleurd.
6. Top af met de verse peterselie en de avocado dip.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht