Sluiten

Gegratineerde kabeljauw met gewokte groente

Ingrediënten (4 personen)
kabeljauw met gewokte groente
geraspte Parmezaanse kaas Reggiano
olijfolie
peper en zout
room
roomboter
2 uien
4 stukken kabeljauw van 200 gram
8 kleine aardappels
200 gram oesterzwam
400 gram spinazie

Ingrediënten salade
Azijn en ei
bladsla
gehakte ui
mayonaise
suiker
water

Bereiding
Zet een pan met olijfolie op het vuur en laat deze heet worden. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg, als de pan heet is, de kabeljauw erin met de velzijde naar boven. Bak de kabeljauw mooi bruin. Kook de geschilde aardappelen gaar en snijd ondertussen de gewassen spinazie, oesterzwammen en ui fijn. Zet de wokpan op het vuur met olijfolie en wok de groente in deze pan. Kruid het met peper en zout. Voeg aan het einde van het wokken een klontje roomboter toe. Giet de aardappels af als ze gaar zijn, snijd ze fijn en voeg deze toe aan de groenten. Kruid na met peper en zout. Neem een ovenschaal en vul die met de wokgroenten en de aardappel. Leg de kabeljauw erop. Strooi de geraspte Parmezaans kaas over de kabeljauw en overgiet het geheel met wat room. Zet de schaal voor tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Doe de sla en de dressing in een mengkom en mix het geheel onder elkaar.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht