Sluiten

Gebraden lamsrug met gestoofde lamsnek

Hoofdgerecht 'Gebraden lamsrug met gestoofde lamsnek met een puree van zoete puntpaprika, Limburgse asperge met een vinaigrette van gremolata, taartje van aardappel en romige koolrabi met tuinboontjes'

Gerecht van restaurant Marrees

Receptuur voor 4 personen

Gestoofde lamsnek
2             stuks     lamsnek
100         gram     boter
1             stuk       ui, geschild en gesnipperd
1             stuk       wortel, schoongemaakt en in kleine stukjes
1             stuk       venkel , schoongemaakt en in kleine stukjes
1             stuk       kruidenbouquet van tijm, rozemarijn en laurier
0.75       liter       rode wijn
1.5          liter        lamsjus

Bereidingswijze

  • De lamsnekken bestrooien met peper en zout en deze aanbraden in de boter
  • Als de lamsnekken mooi bruin zijn gekleurd; de groente en het kruidenbouquet even toevoegen en dit ook even mee aanzetten
  • Afblussen met de rode wijn
  • De lamsjus toevoegen en de lamsnekken ongeveer 2 uur stoven op laag vuur met een deksel op de pan
  • Gebruik de jus voor later bij het gerecht

Puree zoete puntpaprika
8             stuks     zoete punt paprika
2             stuks     uien , schoongemaakt en gesnipperd
4             stuks     pomodori-tomaten in fijne stukjes gesneden
2             dl            kippenbouillon
2.5          dl            tomatensap

Bereidingswijze

  • Puntpaprika schoonmaken en ontdoen van de witte pitjes in de binnenkant. Snij in kleine stukjes
  • Uien aanzetten in een pan met een beetje olijfolie
  • Paprika en tomaat toevoegen en dit ook even goed aanzetten
  • Afblussen met de tomatensap en de kippenbouillon. Kook zachtjes gaar
  • Als alles goed gaar is en het vocht bijna verdampt is, draai er een puree van in de keukenmachine
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht