Sluiten

Gebraden kalfshaas met asperge, gemarineerde tomaat en daslook

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gr kalfshaas
500 gr asperge
150 gr roomboter
1 st rode ui
4 st Tasty Tom tomaat
1,5 dl Chardonnay azijn
1 dl Manzanilla sherry
25 gr suiker
5 gr zout
1 el korianderzaad
500 gr knolselderij
150 gr daslook
1 dl room

Maak de kalfshaas schoon en bak deze in de boter bruin. Laat de kalfshaas 15 minuten rusten  in de oven op 74 graden Celsius. Gaar de kalfshaas daarna gedurende 10 minuten op 120 graden Celsius. Ontvel de tomaten en snij de ui in lamellen. Laat een paar uur marineren in de marinade van de azijn, de sherry,  het zout en het korianderzaad. Daarna drogen in de oven op 120 graden Celsius gedurende 1 uur.  Schil de asperge en kook deze gaar in water met een klein beetje zout en een klontje roomboter. De daslook schoonmaken en gedurende 20 seconden blancheren in kokend water, daarna fijn snijden. De knolselderij gedurende 45 minuten gaar koken in water met het deksel op de pan. Knolselderij afgieten en daarna in de keukenmachine met de daslook en de room draaien tot een gladde massa.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht