Sluiten

Gebakken octopustentakels met Taggiasche olijven, crème van kikkererwten en coulis van blauwe bessen

De “ristorante” maakt als eerste gerecht gebakken octopustentakels met Taggiasche olijven, crème van kikkererwten en coulis van blauwe bessen. Het tweede gerecht is vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus). Als derde gerecht een huisgemaakte spaghetti carbonara. “Ik ben er gek op”, vertelt Maurizio. “Goed bereide octopus is écht zalig. Tegen carbonara kan ik geen nee zeggen.” Wij zijn het met je eens Maurizio: wij zullen nooit nee zeggen tegen de Italiaanse keuken! www.portomaurizio.nl

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 200 gram octopustentakels, sousvide gegaard
  • 220 gram kikkererwten, uit blik
  • 30 gram bleekselderij
  • 30 gram witte ui
  • 30 gram wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 20 gram Taggiasche olijven
  • 50 gram blauwe bessen
  • 10 gram suiker
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak de crème van kikkererwten. Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Pureer de kikkererwten, bleekselderij, witte ui en wortel in de thermoblender of keukenmachine tot een gladde, egale crème. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe de blauwe bessen in een pannetje met de suiker. Laat het zachtjes 10 minuten koken. Mix en zeef tot een mooie, gladde coulis.
  3. Verhit een pan en voeg een scheutje olie toe. Bak de octopus samen met het teentje knoflook en takje rozemarijn goed aan beide kanten goudbruin. En verwarm de kikkererwtencrème.
  4. Voeg als laatste de Taggiasche olijven toe in de pan met de octopus.

 

  1. Serveer het gerecht door te beginnen met de kikkererwtencrème
  2. Leg hier de octopustentakels op, samen met de Taggiasche olijven (zonder knoflook en rozemarijn)
  3. Maak het af met de coulis van blauwe bessen
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht