Sluiten

Ganache van witte asperge

Het gerecht dat chef-kok Bart, By Taste, deelt, is een ganache van witte asperge met daarop een mouse van granny smith, ijs van witte chocolade, vlierbesbloesemcrème, espuma van apsergeyuzu en een vinaigrette van asperge met Nederlandse vanille. Bijzondere smaken en combinatie zo op het eerste gezicht, maar wow, wat is dit lekker! Ga zelf aan de slag en geniet.

Recept

Aspergeschuim:

  • 200 gram room
  • 100 gram yuzu
  • 100 gram Bols vlierbesbloesem 
  • 60 gram aspergepoeder
  • 50 Pro Espuma

Vlierbesbloesemgel:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram water
  • 200 gram Bols vlierbesbloesem
  • 10 gram kaffir
  • 1st limoen 
  • 80 gram limoensap 

Aspergeganache:

  • 300 gram room
  • 100 gram asperge suikerwater/vini
  • 40 gram aspergepoeder
  • 90 gram eigeel
  • 250 gram witte chocolade
  • 8 gram gelatinepoeder

Granny smith-mousse:

  • 8 gram gelatinepoeder
  • 40 gram water
  • 60 gram yopol
  • 200 gram mascarpone
  • 250 gram puree van granny smith
  • 110 gram pâte à bombe
  • 200 gram lobbige room

Alles met elkaar mengen en op het einde de room erdoorheen

Aspergevinaigrette:

  • 1 kg water
  • 1kg suiker
  • 1kg aspergeschillen
  • 2 peulen Nederlandse vanille 
  • 50 gram yuzusap

Witte chocoladeijs:

  • 4dl melk
  • 2,5 dl room
  • 1 peul vanille
  • 60 gram suiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 80 gram eidooier
  • 275 gram witte chocolade
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht