Sluiten

Gambabrood met shiitake

Bij Bistro Francis draait alles om verfijnde eenvoud, en hun signatuurgerecht is daar het perfecte voorbeeld van: Gambabrood met shiitake. Dit bijzondere gerecht combineert de zachte, sappige smaak van garnalen met de diepe, aardse tonen van shiitake-paddenstoelen. Geserveerd op vers, knapperig brood zorgt het voor een harmonieuze balans van texturen en smaken, die deze specialiteit tot een favoriet maakt bij zowel vaste gasten als nieuwe bezoekers.

Ingrediënten
  • 100 gram shiitake
  • Halve teen knoflook
  • 1 grote sjalot
  • ¼ chilipeper, fijngesneden
  • Snufje kerrie, zout en peper
  • 1 bos fijngesneden koriander
  • 500 gram gepelde gamba’s
  • 100 ml eiwit
  • 8 sneetjes witbrood
  • Sesamzaadjes
Bereidingswijze
  • Bak de sjalot en knoflook aan, samen met de dungesneden/gehakte shiitake. Voeg daarna de koriander, chilipeper en kerrie toevoegen
  • Doe de gamba’s in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg het eiwit, peper en zout toe en meng het tot een mooi en luchtig geheel
  • Doe de mix van shiitake, koriander en kerrie bij het mengsel en spatel dit er doorheen
  • Neem een half diepe bakvorm en vet deze in. Beleg deze met het witbrood
  • Doe het mengsel in de bakvorm en bestrooi met sesamzaadjes
  • Afbakken in voorverwarmde oven op 180°C +- 12 minuten
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht