Ingrediënten
75 gram suiker
190 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram zachte boter
¾ pakje vanillesuiker
¾ ei
scheutje melk
375 gram kwark
200 ml slagroom
6 gram gelatinepoeder
150 gram frambozen
100 gram frambozenjam
25 gram suiker
Ingrediënten
75 gram suiker
190 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram zachte boter
¾ pakje vanillesuiker
¾ ei
scheutje melk
375 gram kwark
200 ml slagroom
6 gram gelatinepoeder
150 gram frambozen
100 gram frambozenjam
25 gram suiker
Roer de boter met de suiker, de vanillesuiker en het ¾ ei tot een romige massa. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de springvorm (21 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Blijft het deeg te korrelig voeg dan voorzichtig wat melk toe. Maak een ronde passende lap van het deeg, leg die in de springvorm en Bak de bodem in 15 minuten gaar.
Los de gelatinepoeder op in 4 eetlepels koud water. Doe de kwark in een grote kom. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer in een (steel-)pannetje de jam door 50 ml water en breng het al roerende aan de kook. Gebruik jam met een hoog percentage aan vruchten. Snij ¾ van de frambozen in stukjes en bewaar de rest voor de garnering. Voeg het fruit en de gelatine toe en laat het onder voortdurend roeren even doorkoken. Laat het fruitmengsel afkoelen en meng het door de kwark. Spatel (niet kloppen) hierna de slagroom door het kwarkmengsel.
Stort het kwarkmengsel op de afgekoelde bodem in de springvorm en laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Haal uit de springvorm en garneer de taart met het achtergehouden fruit.