Sluiten

Frietje van asperges-ham 2.0 (restaurant Brienen aan de Maas)

Ingrediënten (4 personen)
600 gr geschilde gegaarde asperges
600 gr oesterzwam
10 gr hooizout
1/2 dl (bbq) olie

Voor basis bereiding asperge
100 gr roomboter
1/2 dl olijfolie
10 gr Fleur de sel
1 laurier blad
1 foelie blad

Saus en garnering
2 dl mayonaise
2 eieren
100 gr krielaardappeltjes
10 gr peterselie
10 gr bieslook
10 gr kervel of ander kruid
100 gr Hooiham
20 gr takjes diverse verse kruiden

Bereidingswijze
Bij voorkeur 12 tot 20 minuten vacuüm garen met de vermelde smaakstoffen. En bij geen vacuüm koken in zo weinig mogelijk water met de smaakstoffen. Daarna droogdeppen en grillen op de houtskoolgrill En vervolgens de ‘frieten’ tot grove stukken snijden. Eventueel op smaak met hooizout of Fleur de sell. Oesterzwam wokken met vleugje (bbq)olie en bestrooien met vers gehakte kruiden naar keuze. De ham en ei saus maak je door de mayonaise te vermengen met blokjes gegrilde krieltjes, fijngesneden zoetzure augurken, gesnipperde kruiden, gehakt ei en de in fijne blokjes gesneden hooiham. Gebruik een puntzak als presentatie, bij voorkeur bamboezakjes ‘cornet’ en vul die met de gegrilde asperge, schikt het met de oesterzwam en een mooie lepel saus waarop verse takjes kruiden.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht