Sluiten

Forel met rode kool en risotto

Ingrediënten  (4 personen

Risotto
Peper en zout
1 glas droge witte wijn
2 theelepels truffelolie
2 uien (fijngesnipperd)
40 gram roomboter
100 gram paprika
100 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
350 gram spelt
1 liter bouillon (kip of vis)

Rode kool
Kruidnagel
laurier
peper en zout
2 appels (in blokjes gesneden)
2 eetlepels suiker
3 deciliter rode wijn
3 deciliter water
300 gram rode kool

Forel
Boter
forel (gefileerd)
peper en zout

Bereiding risotto
Smoor de paprika en zet deze apart. Smelt de boter in een grote, platte pan. Voeg de ui toe en fruit deze glazig. Voeg al roerend de rijst toe en zet het vuur hoog. Voeg na ongeveer twee minuten de witte wijn en ¼ gedeelte van de bouillon toe. Gaar het geheel verder op een middelhoog vuur en bevochtig de rijst met de rest van de bouillon, zodat de rijst geleidelijk verzadigd raakt. Speel af en toe wat met de hittebron. Na ongeveer 15-18 minuten is de rijst al dente. Proef de rijst. Voeg, wanneer de rijst goed smaakt, de kaas en truffelolie toe en meng het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de paprika toe.

Bereiding rode kool
Snijd de rode kool in fijne reepjes. Kook de rode kool al roerend in de rode wijn met water en de kruiden. Laat het vocht verdampen totdat er nog een bodempje overblijft. Voeg de suiker en de appelblokjes toe als de kool bijna gaar is. Laat dit even meegaren. Bind de kool licht, dit geeft een mooie kleur. 

Bereiding forel
Snijd de middengraat uit de forel. Zet een pan met een klontje boter op het vuur. Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis op de vleeskant en dan op de velkant. Druk de vis heel kort aan in de pan zodat het vel niet opkrult.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht