Sluiten

Crostini’s met camembert en abrikozencompote

Voor de feestdagen ontwikkelde Thamar Zeijen speciaal voor de lezers van Navenant een viergangen kerstmenu. En legde zij deze gerechten op een prachtige wijze vast op de foto. Laat je inspireren voor een lekker, eenvoudig en feestelijk kerstdiner. Want met dit kerstmenu bewijst Thaam opnieuw dat heerlijk koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
www.thaamskookshow.nl
instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje:

  • 1 zuurdesem (oven)stokbrood
  • 250 g camembert
  • 200 g abrikozenjam
  • Handjevol gezouten amandelen
  • Scheutje extra virgin olijfolie
  • Snuf zout en peper
  • Verse tijm
  • Verse oregano

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het brood in mooie dunne schuine sneetjes.
  3. Snijd de verse tijm en oregano fijn.
  4. Leg de sneetjes op een bakpapier en giet hierover de olijfolie, zout, peper, tijm en oregano.
  5. Bak de sneetjes in de oven gedurende circa 8 minuten.
  6. Snijd ondertussen de camembert in stukken en leg dit op de sneetjes. Bak dit nog 2 minuten mee in de oven, zodat de kaas smelt.
  7. Snijd ondertussen de amandelen fijn.
  8. Haal de crostini’s uit de oven en verdeel de abrikozencompote hierover.
  9. Garneer af met de fijngesneden amandelen en verse tijm.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht