Ingrediënten (4 personen)
Lemon curd
2 stuks hele eieren
200 gram boter in blokjes
50 gram suiker
80 gram citroensap
Alle ingrediënten mengen en au bain marie kloppend verwarmen totdat er een mooie binding verkregen is. Direct af laten koelen en in een spuitzak doen.
Meringue
30 gram suiker
30 gram poedersuiker
30 gram gepasteuriseerd eiwit
Eiwit met de suiker en poedersuiker luchtig kloppen in een keukenmachine. Opspuiten in mooie dopjes en drogen in de oven op 50 graden Celsius voor een paar uur.
Citroengel
50 gram citroensap
70 gram water
30 gram suiker
3 gram agar-agar
Alles mengen en in een pan aan de kook brengen. Af laten koelen en de koude gelei in een blender glad draaien tot een mooie gel.
Rood fruit compote
150 gram rood fruit
100 gram geleisuiker
2 stuks steranijs
1 stokje vanille
Fruit goed wassen en naar wens snijden. Alles mengen en koken. Vanille en steranijs verwijderen voor het serveren.
Lavash koekje
1 Lavash brood
20 gram poedersuiker
Lavash brood uitsteken in mooie rondjes. Rondjes bestrooien met poedersuiker en in een voorverwarmde oven krokant bakken op 160 graden Celsius in ongeveer 7 minuten.