Sluiten

Courgette-bloemkoolsoep met knapperige pancetta

‘’Een prachtige en heerlijke kerstbrunch hoeft niet lastig te zijn, met een beetje hulp van Thaam’s Kookshow. Thamar Zeijen houdt zicht als creatieve receptontwikkelaar, foodstyliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar projecten deelt ze met de wereld via haar Instagram, Thaam’s Kookshow. Voor horecazaken en food brands ontwikkeld Thaam aantrekkelijke food content en helpt ze bij de marketing. Zowel op haar website als Instagram spatten de heerlijke plaatjes van het scherm!‘’
WWW.THAAMSKOOKSHOW.NL / INSTAGRAM: @THAAMSKOOKSHOW

Boodschappenlijstje (1 pan)

  • 2 gele uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 400 g bloemkool
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1l water
  • 5 el paneermeel
  • 8 plakjes pancetta
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 2 el olijfolie
  • Snuf zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de uien en bleekselderij grof.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien en bleekselderij goudbruin.
  3. Snijd de tenen knoflook fijn en bak deze kort mee.
  4. Snijd de courgette en bloemkool in kleine blokjes en voeg toe aan de pan.
  5. Schenk hierover het water en voeg het blokje runderbouillon toe.
  6. Kook de groenten gaar in circa 10 tot 15 minuten en pureer de soep dan tot deze helemaal glad is.
  7. Breng de soep op smaak met wat peterselie en zout en peper en laat nog 10 minuten op het vuur staan.
  8. Bak de pancetta ondertussen in een kookpan totdat deze helemaal knapperig is geworden.
  9. Bak hierna in het vet van de pancetta het paneermeel totdat deze mooi goudbruin en knapperig is.
  10. Schenk de soep in soepkommen en top deze af met wat gedroogde peterselie, peper, de pancetta en het broodkruim.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht