Sluiten

Citroen trifle met rode bessen

Voor de feestdagen ontwikkelde Thamar Zeijen speciaal voor de lezers van Navenant een viergangen kerstmenu. En legde zij deze gerechten op een prachtige wijze vast op de foto. Laat je inspireren voor een lekker, eenvoudig en feestelijk kerstdiner. Want met dit kerstmenu bewijst Thaam opnieuw dat heerlijk koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
www.thaamskookshow.nl
instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje:

  • 250 g slagroom
  • 200 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker
  • 1 citroen
  • 200 g rode bessen
  • 2 plakken roombotercake
  • Blok pure chocolade

Bereiding:

  1. Klop de slagroom stijf in circa 5 tot 10 minuten.
  2. Zoet de slagroom met de poedersuiker door deze beetje bij beetje erdoorheen te roeren.
  3. Meng de slagroom met de mascarpone en verdeel dit over 2 kommen (3/4 en ¼).
  4. Meng de grote kom slagroom met de geraspte schil van ½ citroen, roer hier  ook het sap van ½ citroen doorheen.
  5. Prak 2 el rode bessen fijn en meng dit met de kleine kom slagroom tot een mooie roze slagroom.
  6. Snijd de cake in kleine stukken.
  7. Verdeel de roze slagroom over 2 glazen, leg hierop de cake, pers hierover het sap van ½ citroen, verdeel hierover 1 el slagroom per glas en leg hieromheen tegen de rand van het glas rode bessen in een rondje. Top dit af met de slagroom en garneer af met geraspte pure chocolade, rode bessen en een sneetje citroen.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht