Sluiten

Carrot ginger cake met citroen-botercrème

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Carrot ginger cake met citroen-botercrème

Boodschappenlijstje:

  • 5 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 230 g lichte basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract 
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl speculaas kruiden
  • 1/2 tl komijn
  • 400 g wortel
  • 3 cm gember
  • 100 g amandelen
  • Boter om in te vetten
  • Cakevorm 24cm

Citroen-botercrème:

  • 150 g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 g poedersuiker
  • 2 citroenen
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding carrot Cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille-extract een paar minuten met een staafmixer door elkaar.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij.
  4. Voeg zout, kaneel, de speculaaskruiden en komijn toe en schep met een lepel alles door elkaar.
  5. Vermaal de wortels in een keukenmachine totdat deze helemaal fijn zijn.
  6. Rasp de gember fijn.
  7. Schep de geraspte wortel en gember door het beslag.
  8. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in.
  9. Giet het beslag in de vorm en bak de carrot cake in circa 60 minuten goudbruin in de oven.
  10. Laat daarna de carrot cake goed afkoelen .
  11. Rooster de amandelen in een droge pan op het vuur en laat deze ook goed afkoelen
  12. Halveer de taart en smeer de botercrème ertussen en er bovenop.
  13. Top de taart af met de geroosterde amandelen en citroenschaafsel.

Bereiding citroen-botercrème:

  1. Snijd de boter in kleine stukjes en doe het samen met de poedersuiker, sap van 2 citroenen en vanille-extract  in een keukenmachine.
  2. Meng het geheel goed totdat het een glad mengsel is.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht