Sluiten

Carillada Ibérico

Alleen de Spaanse namen van de gerechten klinken al ’s zomers. Vieiras con espuma de langosta, carrillada Ibérico & gambas al pil pil. Oftewel: coquilles met pastinaakcrème en schuim van langoustine, gestoofde varkenswangen van het Ibérico-varken & gepelde garnalen in hete, pikante knoflookolie. Typisch Spaanse gerechten volgens de chef-kok. “Gasten gaan hier altijd met een glimlach naar buiten”, concludeert Willems. Geloof ons maar dat met deze recepten uw gasten ook met een glimlach bij u aan tafel zitten. www.cafemadrid.nl

¡Que aproveche!

Ingrediënten

  • 2 kg Ibérico varkenswangen
  • 750 ml kalfsfond
  • 500 ml rode wijn
  • 4 st laurier
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes basilicum
  • 1 el gedroogde marjolein
  • 5 el knoflookpulp
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Bak de varkenswangen goudbruin aan in hete olie
  2. Voeg de knoflook samen met alle kruiden toe en laat deze kort meebakken
  3. Blus af met de rode wijn en laat de alcohol helemaal verdampen
  4. Voeg de fond toe en laat dit voor 3,5 uur zachtjes pruttelen
  5. Zeef de wangen eruit als ze helemaal gaar zijn
  6. Kook de saus in tot een mooie dikte en breng op smaak met zout

Opdienen

  1. Verwarm de wangen in de saus in zijn geheel
  2. Serveer in een mooi bakje
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht