Sluiten

Bitterbal van asperge en Serranoham (restaurant Nakal)

Ingrediënten (4 personen)
3 st asperges AA
0,5 ltr soto ayam of kippenbouillon
1 el suiker
50 ml witte wijn
1 limoenblad
150 gr Serranoham in blokjes
50 gr roomboter
50 gr bloem
6 st eiwitten
50 gr bloem
Paneermeel of panko

 

Bereidingswijze
Schil de asperges en kook deze in de soto ayam of bouillon, met de wijn, suiker en het limoenblad tot ze beetgaar zijn. Houd de bouillon apart en snijdt de asperges in kleine blokjes net als de Serranoham. Maak een roux van de bloem en de boter en gaar deze goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon erdoor zodat er een mooie egale salpicon (ragout) ontstaat. Voeg de blokjes Serranoham en asperges toe, breng het op smaak en laat het afkoelen. Liefst een hele nacht. Maak kleine balletjes van de salpicon en haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel of de panko. Frituur de balletjes vijf minuten op 180 graden.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht