Sluiten

Aubergineballetjes met citroenmayonaise

Akropolis deelt met ons haar aubergineballetjes met citroenmayonaise, scampi’s saganaki in metaxasaus en kipsouvlakispiesjes met avocado-tzaziki. Hoewel we normaalgesproken de fles Ouzo koud zouden hebben liggen voor deze tapasgerechten, raadt Michalis aan om hier wijn bij te drinken. Griekse, uiteraard, want die behoren de laatste jaren tot de wereldtop. Michalis schenkt in zijn restaurant exclusieve, authentieke Griekse wijnen. Wist u dat de oudste druivensoort ter wereld Grieks is?  www.akropolis-geleen.nl

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 3 lente-uien
  • 20 Cherrytomaatjes
  • 15 basilicumblaadjes
  • 12 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 340 gr mayonaise
  • 200 gr paneermeel
  • 90 gr Parmigiano Reggiano poeder
  • 200 gr geraspte mozzarella
  • Olijfolie

Bereidingswijze aubergineballetjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 1 uur
  • Snij ondertussen de cherrytomaatjes en lente-uien fijn. Pureer 8 teentjes knoflook samen met de basilicumblaadjes en 2 el olijfolie met een staafmixer tot een glad geheel
  • Haal de aubergines uit de oven. Snij deze doormidden en haal de binnenkant eruit. Dit laat je uitlekken
  • Voeg de uitgelekte aubergines, de cherrytomaatjes, de lente-uien, 45 gram Parmigiano Reggiano poeder, 100 gram paneermeel, 200 gram geraspte mozzarella en de puree van stap 2 samen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kneed dit alles samen tot balletjes
  • Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Pak een andere kom voor de overige paneermeel. Haal de balletjes door het ei, vervolgens door het paneermeel en herhaal dit 2 keer
  • Frituur de balletjes in olijfolie in een diepe pan op 180 graden 5 minuten

Bereidingswijze citroenmayonaise
Voeg de overige knoflookteentjes, de mayonaise, 1 el olijfolie, 45 gram Parmigiano Reggiano poeder samen. Rasp hierbij de citroenschil en knijp een halve citroen uit. Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht